Ministerie van OCW


Het instrument voor zelfevaluatie in de culturele sector

Reflectie met externe stakeholders

ticoocw03_th.png

Een belangrijke meerwaarde van de BIS-monitor is het feit dat je de monitor kunt gebruiken om ook anderen op je organisatie te laten reflecteren, zoals je bezoekers, samenwerkingspartners en andere stakeholders.

Externe stakeholders zijn die mensen en organisaties buiten de eigen kern van jouw organisatie, waarmee je samenwerkt, waarvan je afhankelijk bent of die invloed op jou hebben. Je realiseert jouw waarden, activiteiten en effecten met of voor hen.

De BIS-monitor wil je uitdagen om een zo breed mogelijk scala aan externe stakeholders te bevragen tijdens het evalueren. Zo ontstaat een kritisch forum waarvan je als organisatie echt kunt leren.

Voor iedere waarde, effect of randvoorwaarde kies je methode(n) waarmee je externe stakeholders kan bevragen. Het is niet de bedoeling dat de BIS-monitor een groot beslag legt op je tijd, daarom biedt de monitor methoden aan die je gemakkelijk kunt inpassen in bestaande overleggen of bestaand onderzoek. Het is dan alleen nog maar een kwestie van enkele extra vragen stellen of bewuster en met meer mensen in je omgeving in gesprek gaan.

Klik hier om evaluatiemethoden te
kiezen voor de reflectie met externe stakeholders

kies methoden